Laatste nieuws

Tegemoetkoming kosten eigen bijdrage

04-02-2021| 09:11

Er is weer een persconferentie geweest en dat betekent meestal dat er een mail volgt met uitleg wat dit nu voor jou betekent.

Er is door de Overheid bepaald, dat de compensatie eigen bijdrage kinderopvang, gaat gelden voor de periode van 16 december tot 8 februari.

"Op 8 februari gaan de kinderdagopvang en gastouderopvang weer open. De tegemoetkoming die ouders krijgen voor het doorbetalen van facturen aan de kinderdagopvang en gastouderopvang, zal worden berekend over de periode 16 december tot 8 februari."

Foutje staat wel in het document: gastouderopvang was al open (zie onze vorige mails).

"Kinderopvang doorbetalen

  • Als u de kinderopvang of gastouderopvang doorbetaalt, behoudt u uw plek op de opvang als deze straks weer voor iedereen opengaat.
  • Als u de factuur gewoon doorbetaalt, dan hoeft u ook niets aan te passen in het portaal van  de Belastingdienst/Toeslagen voor uw kinderopvangtoeslag. Zo houdt u recht op kinderopvangtoeslag en wordt deze door de Belastingdienst doorbetaald.
  • U ontvangt een tegemoetkoming voor de eigen bijdrage tot het maximum uurtarief. Reden voor de tegemoetkoming is dat ouders geen gebruik kunnen maken van kinderopvang tijdens de sluiting, maar wel kosten maken."

De 4 eurocent die wij hanteren boven het maximum vergoedbare tarief, kun je van ons retour krijgen. Zoals in eerdere mails aangekondigd, kun je dat terugvragen door een mail te sturen aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en dan zullen we, nadat ook de factuur van februari volledig is betaald, het bedrag terug storten.


BSO is géén gastouderopvang!

02-02-2021| 09:09

Er is verwarring bij sommige gastouders over of ze hun opvang kunnen draaien, nu in de media de berichten te lezen zijn dat de BSO dicht blijft.

Even voor de duidelijkheid:

Je hebt 3 soorten opvang wat onder de hoofdgroep ‘Kinderopvang’ valt:

Kinderdagverblijf dagopvang (0-4 jaar)
Kinderdagverblijf BSO (4 jaar tot einde basisschool)
Gastouderopvang

De media gebruiken deze termen wel eens verkeerd.


Wanneer er deze dagen in de media gesproken wordt over de BSO (dat die dicht blijft), is dat niet een gastouder die voor- of naschools kinderen opvangt – dat valt onder de noemer gastouderopvang!

De gastouderopvang mocht immers vanaf 16 december ook ‘gewoon’ openblijven.


13-1-2021| 09:09

Afgelopen 12 januari is er weer een persconferentie geweest.

In principe is er nu niets veranderd voor de gastouderopvang en blijft onderstaande tekst dus geldig, behalve dan dat de datum van 18 januari 9 februari wordt. Misschien – en dat hangt af van de effecten van de Britse variant van het Corona virus – zal die datum vervroegd worden naar 25 januari. Dat wordt later gecommuniceerd door de Overheid en dat geven wij ook weer door.

De compensatieregeling vanuit de Overheid zal zolang ook doorlopen. Die van ons (de € 0,04) is daar ook aan gekoppeld.

In welke vorm we dat gaan doen, daar zullen jullie nog over worden geïnformeerd, wij moeten eerst een exacte einddatum weten.


15-12-2020| 09:15

coronavirusGisteravond is - zoals jullie allen waarschijnlijk wel weten – een toespraak van onze minister-President geweest op de televisie. Daar zijn regels bekendgemaakt om de verspreiding van Corona tegen te gaan.

Wat betekent dit nu voor ouders en gastouders?

In het kort: hetzelfde als in afgelopen 16 maart tot 7 mei. Voor degenen die nog niet bij ons aangesloten waren, een opsomming (tekst in het zwart en cursief komt rechtstreeks van bijgevoegd document van de Overheid):

De gastouderopvang blijft open, zodat kinderen (0-12 jaar) van mensen in cruciale beroepen en kwetsbare kinderen hier terecht kunnen. Gastouderopvang wordt veel gebruikt door mensen die in cruciale beroepen werken, zoals in de zorg, omdat de gastouderopvang onregelmatige opvang kan bieden voor avond, nacht en weekend. Kinderen kunnen zo dus bij vertrouwde gezichten terecht. Wel doet het kabinet de dringende oproep aan ouders om geen gebruik te maken van de gastouderopvang als dit niet absoluut noodzakelijk is.

Dus de tekst, die de Media veel gebruikt: “Kinderopvang is dicht”, klopt niet.


Videoboodschap staatssecretaris Van ’t Wout

Bezwaar tegen afwijzing "vergoeding eigen bijdrage kinderopvang"

Nieuwsbericht | 28-09-2020 | 11:46

Mail naar alle actieve ouders.

Naar aanleding van de zaak "vergoeding eigen bijdrage kinderopvang" hebben een aantal vraagouders zoals voorgesteld in de brief van het SVB een bezwaar ingediend bij de Belastingdienst over te weinig ontvangen eigen bijdrage voor de “Corona periode” van 16 maart tot 8 juni.

Dit moest voor 12 august en daar is in eerste instantie een afwijzing op gekomen van de Belastingdienst. Afgelopen vrijdag 25 september is er vanuit thuis-in-opvang.nl naar alle actieve ouders en gastouders een mail gedaan hierover. Wil je nu daar alsnog over in beroep gaan, lees dan de gestuurde mail.


 

Jitse met ballon

Hoofdvestiging

maandag t/m vrijdag
8:45-12:15 en 13:00-16:00
Zat- en zondag gesloten

Vestiging Sneek

Worp Tjaardastraat 342
8602 XP SNEEK
Telefoon: 0515-412870

LRK: 170370471

contact button sneek

Vestiging Groningen


Boogschutter 88
9602 MG HOOGEZAND
Telefoon: 06-51848266

LRK: 106778857

contact button groningen

Vestiging Drenthe

Alteveer 76a
7907 GA Hoogeveen
Telefoon: 06-47009585


LRK: 195998261

contact button drenthe