Laatste nieuws

13-1-2021| 09:09

Afgelopen 12 januari is er weer een persconferentie geweest.

In principe is er nu niets veranderd voor de gastouderopvang en blijft onderstaande tekst dus geldig, behalve dan dat de datum van 18 januari 9 februari wordt. Misschien – en dat hangt af van de effecten van de Britse variant van het Corona virus – zal die datum vervroegd worden naar 25 januari. Dat wordt later gecommuniceerd door de Overheid en dat geven wij ook weer door.

De compensatieregeling vanuit de Overheid zal zolang ook doorlopen. Die van ons (de € 0,04) is daar ook aan gekoppeld.

In welke vorm we dat gaan doen, daar zullen jullie nog over worden geïnformeerd, wij moeten eerst een exacte einddatum weten.

 


15-12-2020| 09:15

coronavirusGisteravond is - zoals jullie allen waarschijnlijk wel weten – een toespraak van onze minister-President geweest op de televisie. Daar zijn regels bekendgemaakt om de verspreiding van Corona tegen te gaan.

Wat betekent dit nu voor ouders en gastouders?

In het kort: hetzelfde als in afgelopen 16 maart tot 7 mei. Voor degenen die nog niet bij ons aangesloten waren, een opsomming (tekst in het zwart en cursief komt rechtstreeks van bijgevoegd document van de Overheid):

De gastouderopvang blijft open, zodat kinderen (0-12 jaar) van mensen in cruciale beroepen en kwetsbare kinderen hier terecht kunnen. Gastouderopvang wordt veel gebruikt door mensen die in cruciale beroepen werken, zoals in de zorg, omdat de gastouderopvang onregelmatige opvang kan bieden voor avond, nacht en weekend. Kinderen kunnen zo dus bij vertrouwde gezichten terecht. Wel doet het kabinet de dringende oproep aan ouders om geen gebruik te maken van de gastouderopvang als dit niet absoluut noodzakelijk is.

Dus de tekst, die de Media veel gebruikt: “Kinderopvang is dicht”, klopt niet.


Videoboodschap staatssecretaris Van ’t Wout

Bezwaar tegen afwijzing "vergoeding eigen bijdrage kinderopvang"

Nieuwsbericht | 28-09-2020 | 11:46

Mail naar alle actieve ouders.

Naar aanleding van de zaak "vergoeding eigen bijdrage kinderopvang" hebben een aantal vraagouders zoals voorgesteld in de brief van het SVB een bezwaar ingediend bij de Belastingdienst over te weinig ontvangen eigen bijdrage voor de “Corona periode” van 16 maart tot 8 juni.

Dit moest voor 12 august en daar is in eerste instantie een afwijzing op gekomen van de Belastingdienst. Afgelopen vrijdag 25 september is er vanuit thuis-in-opvang.nl naar alle actieve ouders en gastouders een mail gedaan hierover. Wil je nu daar alsnog over in beroep gaan, lees dan de gestuurde mail.


 

Nog maar één beslisboom verkouden kind: 0 jaar t/m groep 8

Op 18 september heeft minister Hugo de Jonge besloten dat de regels voor het toelaten van neusverkouden kinderen op de kinderopvang en school gelijk worden getrokken. Dat betekent dat kinderen van 7 t/m 12 jaar met een snotneus in bepaalde gevallen ook naar de kinderopvang (bso / gastouder) en school mogen. Dit heeft ertoe geleid dat er nog maar één beslisboom is. In deze nieuwe versie zijn ook weer een aantal verbeteringen doorgevoerd. Een overzicht van de wijzigingen vindt u hieronder.

Beslisboom verkouden kind 0 jaar tm groep 8 - BOinK AJN RIVM

Een update met betrekking tot het corona-testbeleid

Nieuwsbericht | 21-09-2020 | 11:39

Kinderen die op de basisschool zitten hoeven niet getest te worden als ze klachten hebben die passen bij corona. Dit is een tijdelijke uitzondering die is ingesteld om de druk op de testcapaciteit te verminderen. Is je kind erg ziek? Neem dan contact op met de huisarts. Die kan besluiten je kind toch te testen. Ook kinderen die klachten krijgen nadat ze in contact zijn geweest met iemand met corona kunnen getest worden. Daarvoor kun je contact opnemen met de GGD in je regio. In dat geval houd je kinderen thuis totdat de testuitslag bekend is.

Jitse met ballon

Hoofdvestiging

maandag t/m vrijdag
8:45-12:15 en 13:00-16:00
Zat- en zondag gesloten

Vestiging Sneek

Worp Tjaardastraat 342
8602 XP SNEEK
Telefoon: 0515-412870

LRK: 170370471

contact button sneek

Vestiging Groningen


Boogschutter 88
9602 MG HOOGEZAND
Telefoon: 06-51848266

LRK: 106778857

contact button groningen

Vestiging Drenthe

Alteveer 76a
7907 GA Hoogeveen
Telefoon: 06-47009585


LRK: 195998261

contact button drenthe