Nieuws

Extra nieuws i.v.m. de Coronacrisis

Misleidende mails betreffende VOG

Nieuwsbericht | 06-10-2020 | 11:13

Verklaring omtrent gedrag (VOG) | Gemeente Súdwest-Fryslân

Waarschuwing:

Momenteel worden er veel misleidende reclames aan gastouders verstuurd over het vernieuwen van de Veklaring Omtrent het Gedrag (VOG).

Berichten als: " Vergeet u niet op tijd een nieuwe VOG aan te vragen? Het is belangrijk dat u tijdig de nieuwe aanvraag doet, zodat u op verzoek van uw werkgever de verklaring kunt aanleveren." komen vaak over alsof er een nieuwe VOG moeten worden aangevraagd. Dit is niet waar.

Wanneer er een nieuwe VOG moet worden aangevraagd, dan krijg je wel bericht van ons en niet van 1 of ander bedrijf dat hieraan verdient.

Ook via BNNVARA Kassa en Klachtenkompas zijn er meldingen gedaan van dit soort misleidingen.

 


 

Nu beschikbaar: app van Belastingdienst Toeslagen voor het wijzigen van uw kinderopvangtoeslag

Nieuwsbericht | 02-07-2020 | 12:22

Ouders kunnen vanaf donderdag 2 juli via een app van Belastingdienst/Toeslagen de gegevens over hun kinderopvangtoeslag gemakkelijker bijhouden en wijzigen. Gebruikers van de app krijgen een melding als gegevens mogelijk niet meer actueel zijn, met daarbij de vraag deze aan te passen. Bijvoorbeeld wanneer uw uren niet meer kloppen of het uurtarief gewijzigd is. Zo helpt de Belastingdienst/Toeslagen ouders bij het voorkomen dat zij achteraf kinderopvangtoeslag moeten terugbetalen. Ook wordt zo voorkomen dat u minder kinderopvangtoeslag ontvangt dan waar u recht op heeft. 

BOinK is nauw betrokken geweest bij de ontwikkeling van deze app. 

De app is een aanvulling op de bestaande dienstverlening van de Belastingdienst/Toeslagen, voortkomend uit het 'Verbetertraject Kinderopvangtoeslag'. Meer uitgebreide handelingen blijven via de website www.toeslagen.nl lopen. Denk dan bijvoorbeeld aan het aanvragen van kinderopvangtoeslag. Via de app kunt u eenvoudig informatie doorgeven die van invloed is op de hoogte van uw kinderopvangtoeslag. De app is daarom bedoeld voor veelvoorkomende wijzigingen. Het gaat dan bijvoorbeeld om een wijziging van uw inkomen of het aantal uren dat uw kind(eren) naar de opvang gaan. De mogelijkheden van de app worden geleidelijk uitgebouwd in de komende periode.

Ervaringen welkom

De app is de afgelopen maanden getest door een groep van ongeveer 200 ouders. De Belastingdienst/Toeslagen is zeker in deze eerste fase zeer benieuwd naar de ervaringen van nieuwe gebruikers. U kunt uw ervaring en feedback dan ook delen  via deze link. Daarnaast is er de mogelijkheid om feedback te geven via de app-stores. Aan de hand hiervan kan de Belastingdienst/Toeslagen de app verder uitbreiden in nieuwe versies.

De app Kinderopvangtoeslag is ontwikkeld in nauwe samenwerking met het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid, BOinK en andere branche- en belangenorganisaties in de kinderopvang.

Kinderopvangorganisaties helpen mee

Organisaties in de kinderopvang gaan maandelijks (opvang- en betalings)gegevens delen met de Belastingdienst/Toeslagen. De Belastingdienst/Toeslagen gebruikt deze gegevens om ouders via de app een melding te sturen als (b)lijkt dat hun gegevens niet meer kloppen. Zo kunnen ouders sneller de gegevens controleren en wijzigen wanneer nodig. Hiermee wordt voorkomen dat u gedurende lange periode teveel of te weinig kinderopvangtoeslag ontvangt (met alle mogelijke gevolgen van dien).

Een deel van de ouders kan vanaf september deze meldingen al ontvangen. Met ingang van volgend jaar geldt dit voor alle ouders. Kinderopvangorganisaties moeten namelijk vanaf 2021 verplicht elke maand gegevens aanleveren bij de Belastingdienst/Toeslagen.

De app Kinderopvangtoeslag is gratis verkrijgbaar en geschikt voor iOS en Android.

App kinderopvangtoeslag downloaden

Voor iOS-apparaten kunt u de app downloaden in de App Store.

Voor Android-apparaten kunt u de app downloaden op Google Play.

BRON: Boink

Bezwaar tegen afwijzing "vergoeding eigen bijdrage kinderopvang"

Nieuwsbericht | 28-09-2020 | 11:46
Mail naar alle actieve ouders.

Naar aanleding van de zaak "vergoeding eigen bijdrage kinderopvang" hebben een aantal vraagouders zoals voorgesteld in de brief van het SVB een bezwaar ingediend bij de Belastingdienst over te weinig ontvangen eigen bijdrage voor de “Corona periode” van 16 maart tot 8 juni.

Dit moest voor 12 august en daar is in eerste instantie een afwijzing op gekomen van de Belastingdienst. Afgelopen vrijdag 25 september is er vanuit thuis-in-opvang.nl naar alle actieve ouders en gastouders een mail gedaan hierover. Wil je nu daar alsnog over in beroep gaan, lees dan de gestuurde mail.


 


Jitse met ballon

Hoofdvestiging

maandag t/m vrijdag
8:45-12:15 en 13:00-16:00
Zat- en zondag gesloten

Vestiging Sneek

Worp Tjaardastraat 342
8602 XP SNEEK
Telefoon: 0515-412870

LRK: 170370471

contact button sneek

Vestiging Groningen


Boogschutter 88
9602 MG HOOGEZAND
Telefoon: 06-51848266

LRK: 106778857

contact button groningen

Vestiging Drenthe

De Vos van Steenwijklaan 75
7902 NP Hoogeveen
Telefoon: 06-47009585


LRK: 195998261

contact button drenthe