Nieuws

Update 20-05-2020


Hallo gast- en vraagouders,

Hopelijk gaat het goed bij jullie allemaal.

Naar aanleiding van de persconferentie van gisteravond het volgende:

Er is een einddatum bekendgemaakt voor het terugbetalen van de eigen bijdrage vanuit het Rijk en die is 8 juni. De basisscholen zouden dan weer ‘normaal’ geopend kunnen zijn en de kinderopvang ook. Ga met je gastouder in overleg hoe jullie dit vorm gaan geven.

Daarmee komt ook een einde aan het terugbetalen van het te vergoeden bedrag dat wij als thuis-in-opvang.nl aan de vraagouders teruggeven, namelijk die 4 Eurocent per uur per kind.

Vanaf 16 maart tot 31 maart is er door ons een handmatige berekening gemaakt en ook uitgekeerd aan de ouders (mits de factuur binnen 1 maand werd uitbetaald). In april en mei zijn de bureaukosten automatisch op € 0.88 gezet en hoeven wij dit (gelukkig) niet te doen.

Voor de periode van 01 juni tot 8 juni zouden wij wederom een berekening moeten maken van het aantal uren in die periode en handmatig moeten gaan overmaken. Dit is zoals jullie je wel kunnen voorstellen een hele klus. Daarom hebben we besloten dat je als ouder de € 0,04 per uur (mits de factuur van juni binnen een maand betaald wordt) terug kunt krijgen over de genoemde periode, door een mail te sturen aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  dat je dit bedrag terug wilt ontvangen. Dit is mede ingegeven door het feit dat wij veel zijn gebeld met de vraag: “Ik heb een geldbedrag van jullie op mijn  bankrekening ontvangen, waar is dit voor?” Na uitleg hoorden we vaak: “Had je ook wel mogen houden”. Vandaar deze werkwijze.

Er zijn ook gastouders die een uurtarief hanteren dat boven onze standaardvergoeding zit van € 5,39. Overleg met elkaar wat je gastouder gaat doen met haar eigen tarief.

Verder zegt het Kabinet toe dat de eigen bijdrage van de vraagouders in juli wordt uitbetaald.

"Het streven is dat ouders de vergoeding voor de eigen bijdrage in juli op hun rekening gestort krijgen. Ouders die gebruik maken van kinderopvang via een gemeentelijke regeling, in het kader van voorschoolse educatie, peuteraanbod of vanwege een sociaal-medische indicatie, krijgen een vergoeding voor hun eigen bijdrage via de gemeente. De vergoeding dekt de periode van 16 maart tot 8 juni."

Mocht je als vraagouder vragen hebben over de kinderopvangtoeslag, bijvoorbeeld dat je in de periode van 16 maart meer uren hebt afgenomen en hoe dat te melden bij de Toeslagen, stuur ons dan een mail en dan kunnen we een berekening voor je maken en een advies hoe dit te regelen.

Wij, als team thuis-in-opvang.nl, willen onze grote dank uitspreken aan gast- en vraagouders die afgelopen tijd ons hebben bedankt voor onze werkzaamheden en informatievoorziening, ook veelal via kaartjes met de post. Hartelijk dank daarvoor! Echt bijzonder!

Wij willen ook onze bewondering uitspreken voor de vele initiatieven en creatieve oplossingen die samen door jullie zijn bedacht om de opvang van kinderen allemaal zo goed mogelijk plaats te laten vinden en dat was niet altijd gemakkelijk (en we zijn er ook nog niet helemaal….). Er zijn bijvoorbeeld veel gastouders die veel meer uren hebben gedraaid ter wille van ouders in cruciale beroepen; er moest soms nee gezegd worden wanneer een ouder opvang wilde, noem maar op.

Voor ouders waren er ook veel onzekerheden: betaalt de Overheid de eigen bijdrage wel terug; hoe kan ik zorg voor mijn kinderen combineren met mijn (thuis)werk; hoe komt het met mijn baan straks, etc, etc.

Daarom blijft ook de oproep aan een ieder om constructief met elkaar in gesprek te blijven om oplossingen te blijven zoeken voor zaken die op jullie pad komen.

Wij denken dat de gastouders (trouwens ook kinderdagverblijven) met zijn allen hebben laten zien hoe belangrijk jullie werk is en hoe betekenisvol en cruciaal voor een goede, gezonde economie. We kunnen niet zonder elkaar!

Wij wensen jullie allen nogmaals veel sterkte, wijsheid en vooral een goede gezondheid toe!

Screencapture 20-05-2020

 


 

Bedankje van de Wethouder...

dankjewel

Vergoeding


 Update | 2-04-2020 | 11:31

 
De regeling die gold tot 6 april is verlengd tot (in ieder geval) 28 april, zie bijgevoegde documenten van de Overheid.

Wij zeggen toe aan al onze vraagouders dat wij het verschil tussen de maximale vergoeding vanuit de Toeslagen: € 6,27 en € 6,31 (= standaard adviestarief van de gastouder en onze bureaukosten: € 5,39 + € 0,92), de 4 Eurocent gaan terugbetalen aan vraagouders voor de periode van 16 maart tot (vooralsnog) 28 april. Mits dat de factuur binnen 1 maand is voldaan.


Jitse met ballon

Hoofdvestiging

maandag t/m vrijdag
8:45-12:15 en 13:00-16:00
AANGEPASTE TIJDEN
Zat- en zondag gesloten

Vestiging Sneek

Worp Tjaardastraat 342
8602 XP SNEEK
Telefoon: 0515-412870

LRK: 170370471

contact button sneek

Vestiging Groningen


Boogschutter 88
9602 MG HOOGEZAND
Telefoon: 06-51848266

LRK: 106778857

contact button groningen

Vestiging Drenthe

Van Echtenstraat 96
7902 ER HOOGEVEEN
Telefoon: 06-47009585

LRK: 195998261

contact button drenthe