Nieuws

"Stichting Vrienden van ALJECO"


Zoals jullie weten, doen wij tijdens kerst naast een kleinigheidje voor onze gastouders ook een donatie voor een goed doel.

Dit jaar is het de stichting “Vrienden van ALJECO”. De stichting stelt zich tot doel om weeskinderen (11 op dit moment) een “thuis“ te geven. Zij zijn o.a. verantwoordelijk voor de kosten zoals huisvesting, levensonderhoud, scholing, kleding en salarissen voor personeel.

ALJECO

Omdat het huidige weeshuis gebouwd is voor maximaal 8 kinderen en te klein is geworden, zijn zij afgelopen september begonnen met de bouw van een 2e huis. Het is de bedoeling dat ze volgend jaar dit 2e huis af hebben en tevens hun 5 jarig bestaan kunnen vieren.

Al de donaties gaan voor de volle 100% naar het weeshuis en de kinderen. De bestuursleden die naar Tanzania reizen betalen de reis uit eigen zak. De stichting is ANBI erkend is en dat betekend dat er wordt gecontroleerd hoe het geld besteed wordt. Op dit moment betaald de stichting ca € 1.800,- per maand om al deze zaken te kunnen bekostigen. Het weeshuis is gelegen in het midden van Tanzania in Nytuka een klein dorpje wat tegen de hoofdstad Dodoma aan ligt.

Bent u nu ook geïnteresseerd in het ondersteunen van een kleinschalig project? Neem dan een kijkje op http://www.stichtingvriendenvanaljeco.nl/

Nieuws over "Vrienden van ALJECO":logo anbi

 

Foto impressie bouw 2e huis.

uitzetten fundering 1 fundering 1 opmetselken muren 2 muren 5

 


 

Ook kinderopvangtoeslag bij langdurige ziekte partner


Gezinnen waarvan een ouder werkt en de andere ouder langdurig ziek thuis zit en een permanente zorgindicatie heeft in het kader van de Wet langdurige zorg (Wlz), hebben nu geen recht op kinderopvangtoeslag. Van Ark noemt het ‘onrechtvaardig’, deze regel die geldt voor naar schatting enkele duizenden gezinnen.

Meldpunt voor stagiairs in kinderopvang en zorg


Vakbond FNV heeft een meldpunt geopend voor leerlingen die een praktijkopleiding volgen in de kinderopvang of zorg, maar te weinig begeleiding krijgen en als een volledige werkkracht worden ingezet terwijl zij daartoe nog niet bevoegd zijn.

Vanwege het grote personeelstekort is er een grote behoefte aan stagiairs. Ook in de kinderopvang. Maar een leerling of stagiair moet boventallig ingezet worden, omdat de leerling het vak nog moet leren. Toch gebeurt dat niet altijd, blijkt uit een reportage van het NPO Radio 1 programma De Reporter.


Jitse met ballon

Hoofdvestiging

maandag t/m vrijdag
8:45-12:15 en 13:00-16:00
Zat- en zondag gesloten

Vestiging Sneek

Worp Tjaardastraat 342
8602 XP SNEEK
Telefoon: 0515-412870

LRK: 170370471

contact button sneek

Vestiging Groningen


Boogschutter 88
9602 MG HOOGEZAND
Telefoon: 06-51848266

LRK: 106778857

contact button groningen

Vestiging Drenthe

Van Echtenstraat 96
7902 ER HOOGEVEEN
Telefoon: 06-47009585

LRK: 195998261

contact button drenthe