Nieuws

Meldpunt voor stagiairs in kinderopvang en zorg


Vakbond FNV heeft een meldpunt geopend voor leerlingen die een praktijkopleiding volgen in de kinderopvang of zorg, maar te weinig begeleiding krijgen en als een volledige werkkracht worden ingezet terwijl zij daartoe nog niet bevoegd zijn.

Vanwege het grote personeelstekort is er een grote behoefte aan stagiairs. Ook in de kinderopvang. Maar een leerling of stagiair moet boventallig ingezet worden, omdat de leerling het vak nog moet leren. Toch gebeurt dat niet altijd, blijkt uit een reportage van het NPO Radio 1 programma De Reporter.

Toezichthouders en de strijd tegen kindermishandeling


De kinderopvang is een belangrijke vindplek als het gaat om het signaleren en handelen bij vermoedens van kindermishandeling of huiselijk geweld. In deze serie laten we GGD-toezichthouders aan het woord. In deel 3: verlegenheid rondom de meldplicht.

Dit artikel is geschreven in samenwerking met toezichthouders van de GGD, en de handleiding De strijd tegen kindermishandeling en het toezicht op de kinderopvang. Geschreven door Maryse Nijhof-Broek (toezichthouder kinderopvang GGD Hollands Midden) en Janneke Schalkwijk (toezichthouder kinderopvang GGD Amsterdam).

Hulp toeslagen


Sommige ouders hebben hulp nodig bij het aanvragen van de kinderopvangtoeslag.

Voor die ouders is er nu een website beschikbaar die op eenvoudige wijze uitleg biedt door middel van animaties en gesproken tekst. Alle stappen komen aan bod, zoals de voorwaarden, het berekenen van het inkomen, het aanvragen van DigiD, het inloggen op MijnToeslagen en het doorvoeren van wijzigingen.

Deze website, uitlegtoeslagen.nl, is een initiatief van de Belastingdienst, verscheidene gemeenten en Stichting Leer Zelf Online. Als u uw klanten helpt bij het aanvragen/wijzigen van toeslagen, dan kunt u ze wijzen op het bestaan van deze website. Het is een hulpmiddel om de toeslagen beter te begrijpen en bij te houden.


Jitse met ballon

Hoofdvestiging

maandag t/m vrijdag
8:45-12:15 en 13:00-16:00
Zat- en zondag gesloten

Vestiging Sneek

Worp Tjaardastraat 342
8602 XP SNEEK
Telefoon: 0515-412870

LRK: 170370471

contact button sneek

Vestiging Groningen


Boogschutter 88
9602 MG HOOGEZAND
Telefoon: 06-51848266

LRK: 106778857

contact button groningen

Vestiging Drenthe

Van Echtenstraat 96
7902 ER HOOGEVEEN
Telefoon: 06-47009585

LRK: 195998261

contact button drenthe