Nieuws

Nu beschikbaar: app van Belastingdienst Toeslagen voor het wijzigen van uw kinderopvangtoeslag

Nieuwsbericht | 02-07-2020 | 12:22

Ouders kunnen vanaf donderdag 2 juli via een app van Belastingdienst/Toeslagen de gegevens over hun kinderopvangtoeslag gemakkelijker bijhouden en wijzigen. Gebruikers van de app krijgen een melding als gegevens mogelijk niet meer actueel zijn, met daarbij de vraag deze aan te passen. Bijvoorbeeld wanneer uw uren niet meer kloppen of het uurtarief gewijzigd is. Zo helpt de Belastingdienst/Toeslagen ouders bij het voorkomen dat zij achteraf kinderopvangtoeslag moeten terugbetalen. Ook wordt zo voorkomen dat u minder kinderopvangtoeslag ontvangt dan waar u recht op heeft. 

BOinK is nauw betrokken geweest bij de ontwikkeling van deze app. 

De app is een aanvulling op de bestaande dienstverlening van de Belastingdienst/Toeslagen, voortkomend uit het 'Verbetertraject Kinderopvangtoeslag'. Meer uitgebreide handelingen blijven via de website www.toeslagen.nl lopen. Denk dan bijvoorbeeld aan het aanvragen van kinderopvangtoeslag. Via de app kunt u eenvoudig informatie doorgeven die van invloed is op de hoogte van uw kinderopvangtoeslag. De app is daarom bedoeld voor veelvoorkomende wijzigingen. Het gaat dan bijvoorbeeld om een wijziging van uw inkomen of het aantal uren dat uw kind(eren) naar de opvang gaan. De mogelijkheden van de app worden geleidelijk uitgebouwd in de komende periode.

Ervaringen welkom

De app is de afgelopen maanden getest door een groep van ongeveer 200 ouders. De Belastingdienst/Toeslagen is zeker in deze eerste fase zeer benieuwd naar de ervaringen van nieuwe gebruikers. U kunt uw ervaring en feedback dan ook delen  via deze link. Daarnaast is er de mogelijkheid om feedback te geven via de app-stores. Aan de hand hiervan kan de Belastingdienst/Toeslagen de app verder uitbreiden in nieuwe versies.

De app Kinderopvangtoeslag is ontwikkeld in nauwe samenwerking met het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid, BOinK en andere branche- en belangenorganisaties in de kinderopvang.

Kinderopvangorganisaties helpen mee

Organisaties in de kinderopvang gaan maandelijks (opvang- en betalings)gegevens delen met de Belastingdienst/Toeslagen. De Belastingdienst/Toeslagen gebruikt deze gegevens om ouders via de app een melding te sturen als (b)lijkt dat hun gegevens niet meer kloppen. Zo kunnen ouders sneller de gegevens controleren en wijzigen wanneer nodig. Hiermee wordt voorkomen dat u gedurende lange periode teveel of te weinig kinderopvangtoeslag ontvangt (met alle mogelijke gevolgen van dien).

Een deel van de ouders kan vanaf september deze meldingen al ontvangen. Met ingang van volgend jaar geldt dit voor alle ouders. Kinderopvangorganisaties moeten namelijk vanaf 2021 verplicht elke maand gegevens aanleveren bij de Belastingdienst/Toeslagen.

De app Kinderopvangtoeslag is gratis verkrijgbaar en geschikt voor iOS en Android.

App kinderopvangtoeslag downloaden

Voor iOS-apparaten kunt u de app downloaden in de App Store.

Voor Android-apparaten kunt u de app downloaden op Google Play.

BRON: Boink

Jitse met ballon

Hoofdvestiging

maandag t/m vrijdag
telefonisch van
9:00-12:00 en 13:00-16:00
Zat- en zondag gesloten

Vestiging Sneek

Worp Tjaardastraat 342
8602 XP SNEEK
Telefoon: 0515-412870

LRK: 170370471

contact button sneek

Vestiging Groningen


Boogschutter 88
9602 MG HOOGEZAND
Telefoon: 0598-433893
Mobiel: 06-51848266

LRK: 106778857

contact button groningen

Vestiging Drenthe


Alteveer 76a
7907 GA Hoogeveen
Telefoon: 06-47009585
 
LRK: 195998261

contact button drenthe