Nieuws

Noud (2) raakte verstrikt in rolgordijn: 'Zo'n nutteloze dood, we willen ouders waarschuwen'

Noud was kerngezond, een vrolijke dierenvriend, die net zou gaan oefenen op de peuterspeelzaal. Tot hij, op een zomerdag in augustus, met zijn hoofd in het koordje van een rolgordijn bleef vastzitten. Wat artsen ook probeerden, de 2-jarige Noud was niet meer te redden. Een ongeluk, een nutteloze dood die voorkomen had kunnen worden als zijn ouders op de hoogte waren geweest van de gevaren. "En daarom doen we ons verhaal. Laat zijn dood een waarschuwing zijn voor anderen."

Lees verder

BRON: RTLnieuws


Controle GGD december 2021

Jaarlijks bezoekt de GGD naast de gastouders ook de gastouderbureau's. Zo wordt o.a. de werkwijze voor het verwerken van de persoonsgegevens getoets. Naast het controleren van de standaard items wordt er ook steekproef gewijs dossiers van gastouders en ouders gecontroleerd of alle benodigde documenten en registratie van de documenten en gegevens op de juiste manier worden gedaan. Ook dit jaar vond de reguliere controle van de GGD plaats en wij kunnen melden dat wij aan alle inspectie items voldoen.

Inspectierapport 09-12-2021


NVWA: stop met gebruik bekers en kommen van melamine en bamboe

Nieuwsbericht | 16-02-2021 | 10:38

De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) adviseert om serviesgoed dat is gemaakt van bamboe met melaminekunststof, zoals koffiebekers en kommen, niet meer te gebruiken. Importeurs en verkopers van deze producten moeten ze per direct uit de handel halen. Uit onderzoek blijkt dat het servies stoffen afgeeft die schadelijk zijn voor de gezondheid.

Bamboe-melamineserviesgoed is volgens de toezichthouder in opkomst, omdat veel mensen denken dat het duurzaam materiaal is. Maar hoewel de producten worden verkocht als 'bamboe', zijn deze materialen gemaakt van melamine-kunststof waaraan bamboe- of maisvezels zijn toegevoegd. Dit mengsel is niet makkelijk biologisch afbreekbaar.

De bekers, kommen en mokken die de NVWA onderzocht bevatten soms te veel formaldehyde en melamine. Wie veel van die stoffen binnenkrijgt kan maagirritatie en of een maagzweer krijgen. Bovendien bleek dat de afgifte van formaldehyde hoger was als er bamboe in het servies verwerkt was.

'Geen toegelaten toevoegstof'

In een brief aan de Tweede Kamer schrijft minister Van Ark voor Medische Zorg dat de producten met bamboe niet aan de wetgeving voldoen. "Bamboe is namelijk geen toegelaten toevoegstof voor plastic. De door NVWA geconstateerde normoverschrijdingen bij deze producten vormen een tweede reden waarom deze producten niet toelaatbaar zijn."

De minister schrijft verder dat als mensen stoppen met het gebruik van dit serviesgoed, het gezondheidsrisico direct verdwijnt. Volgens de minister is het onwaarschijnlijk dat mensen later alsnog klachten krijgen.

Gevaar voor jonge kinderen

Op basis van het onderzoek adviseert de NVWA om de Europese veiligheidsnorm voor formaldehyde in melamine-kunststofservies (met of zonder bamboevezels) aan te scherpen. De huidige norm biedt onvoldoende bescherming bij gebruik door jonge kinderen vanwege hun geringere lichaamsgewicht, concludeert de NVWA.

Minister Van Ark heeft dit punt op de agenda gezet in Brussel en heeft aangedrongen op een snelle verlaging van de norm.

Het Voedingscentrum adviseert in afwachting van de verlaging van de norm om ook serviezen gemaakt van 100% melamine (dus zonder toevoegingen van bamboe en/of mais), niet te gebruiken voor heet eten en drinken voor kinderen tussen 0 en 3 jaar.

Bron: https://nos.nl/artikel/2368846-nvwa-stop-met-gebruik-bekers-en-kommen-van-melamine-en-bamboe.html

 

Filmpje voor ouders over het coronavirus


12 januari 2021 | 1 minuut lezen

Stichting opvoeden logo

Opvoedinformatie Nederland maakte met jgz-partners een filmpje over hoe ouders de coronamaatregelen met hun kind kunnen bespreken. Ook worden de positieve kanten genoemd, zoals anderen helpen en minder reistijd. Aan dit filmpje werkte ook het Nederlands Jeugdinstituut mee. 

Hoe help je je kind zich aan de coronamaatregelen te houden? Wat als je kind bezorgd of angstig is? En hoe voorkom je zelf dat je 'coronamoe' wordt? Op deze en andere vragen geeft presentatrice Fiona antwoord in dit filmpje

Het filmpje komt voort uit het filmpjesproject van Opvoedinformatie Nederland. Daar doen nu 12 andere partijen aan mee. Samen bedenken, ontwikkelen en financieren we opvoedfilmpjes voor ouders. Zo voorkomen we dat we dit allemaal apart doen en dus dubbel werk verrichten. Inmiddels zijn er bijna 40 filmpjes op deze manier gemaakt!

 

Een overzicht vind je op het YouTube-kanaal van Opvoedinformatie Nederland.

 

In dit filmpje stelt presentatrice Fiona zich aan professionals voor.

Telefoontje over vermelding in gemeentegids? Let goed op!

Nieuwsbericht | 03-11-2020 | 09:55

Dit blog lijkt misschien niet te passen bij de onderwerpen waar ik normaliter over schrijf. Toch heeft het een overeenkomst met andere blogs van mijn hand, waarin ik zaken behandel die ondernemers bezighouden. Ik ga je in dit blog punt-voor-punt aantonen wat ik vind dat er mis is met de werkwijze van OiV Media & Communicatie en andere vergelijkbare partijen en waarom je goed moet opletten wanneer ze jou bellen of mailen.

leer verder

-dit artikel is oorspronkelijk gepubliceerd op 28 februari 2017 en geüpdatet op 13 maart 2020-

Bron: https://optimusonline.nl/


 


Jitse met ballon

Hoofdvestiging

maandag t/m vrijdag
telefonisch van
8:45-12:15 en 13:00-16:00
Zat- en zondag gesloten

Vestiging Sneek

Worp Tjaardastraat 342
8602 XP SNEEK
Telefoon: 0515-412870

LRK: 170370471

contact button sneek

Vestiging Groningen


Boogschutter 88
9602 MG HOOGEZAND
Telefoon: 06-51848266

LRK: 106778857

contact button groningen

Vestiging Drenthe


Alteveer 76a
7907 GA Hoogeveen
Telefoon: 06-47009585
 
LRK: 195998261

contact button drenthe