Nieuws Drenthe

Zwanger of bevallen en het Corona-virus


Door het Corona-virus is alles anders. Het is een moeilijke tijd voor iedereen.
Ook voor vrouwen die zwanger zijn en hun partner.
En voor ouders met een jonge baby.

Wat gaat er anders in deze tijd rondom o.a. :

de bevalling, de baby, vragen, controles, in het ziekenhuis, thuis, speciale kleren en cursussen en groepen.

Speciaal voor deze mensen hieronder een link met informatie hoe je hier mee om kunt gaan en waar je zoal terecht kunt.

https://www.pharos.nl/coronavirus/zwanger-of-bevallen-en-het-corona-virus/

Informatie rondom eigen bijdrage


Hopelijk gaat het goed bij jullie allemaal.

Naar aanleiding van de persconferentie van 19 mei 2020 het volgende:

Er is een einddatum bekendgemaakt voor het terugbetalen van de eigen bijdrage vanuit het Rijk en die is 8 juni. De basisscholen zouden dan weer ‘normaal’ geopend kunnen zijn en de kinderopvang ook. Ga met je gastouder in overleg hoe jullie dit vorm gaan geven.

Daarmee komt ook een einde aan het terugbetalen van het te vergoeden bedrag dat wij als thuis-in-opvang.nl aan de vraagouders teruggeven, namelijk die 4 Eurocent per uur per kind.

Vanaf 16 maart tot 31 maart is er door ons een handmatige berekening gemaakt en ook uitgekeerd aan de ouders (mits de factuur binnen 1 maand werd uitbetaald). In april en mei zijn de bureaukosten automatisch op € 0.88 gezet en hoeven wij dit (gelukkig) niet te doen.

Voor de periode van 01 juni tot 8 juni zouden wij wederom een berekening moeten maken van het aantal uren in die periode en handmatig moeten gaan overmaken. Dit is zoals jullie je wel kunnen voorstellen een hele klus. Daarom hebben we besloten dat je als ouder de € 0,04 per uur (mits de factuur van juni binnen een maand betaald wordt) terug kunt krijgen over de genoemde periode, door een mail te sturen aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  dat je dit bedrag terug wilt ontvangen. Dit is mede ingegeven door het feit dat wij veel zijn gebeld met de vraag: “Ik heb een geldbedrag van jullie op mijn  bankrekening ontvangen, waar is dit voor?” Na uitleg hoorden we vaak: “Had je ook wel mogen houden”. Vandaar deze werkwijze.

Er zijn ook gastouders die een uurtarief hanteren dat boven onze standaardvergoeding zit van € 5,39. Overleg met elkaar wat je gastouder gaat doen met haar eigen tarief.

Verder zegt het Kabinet toe dat de eigen bijdrage van de vraagouders in juli wordt uitbetaald:

Het streven is dat ouders de vergoeding voor de eigen bijdrage in juli op hun rekening gestort krijgen. Ouders die gebruik maken van kinderopvang via een gemeentelijke regeling, in het kader van voorschoolse educatie, peuteraanbod of vanwege een sociaal-medische indicatie, krijgen een vergoeding voor hun eigen bijdrage via de gemeente. De vergoeding dekt de periode van 16 maart tot 8 juni.

Mocht je als vraagouder vragen hebben over de kinderopvangtoeslag, bijvoorbeeld dat je in de periode van 16 maart meer uren hebt afgenomen en hoe dat te melden bij de Toeslagen, stuur ons dan een mail en dan kunnen we een berekening voor je maken en een advies hoe dit te regelen.

Wij, als team thuis-in-opvang.nl, willen onze grote dank uitspreken aan gast- en vraagouders die afgelopen tijd ons hebben bedankt voor onze werkzaamheden en informatievoorziening, ook veelal via kaartjes met de post. Hartelijk dank daarvoor! Echt bijzonder!

Wij willen ook onze bewondering uitspreken voor de vele initiatieven en creatieve oplossingen die samen door jullie zijn bedacht om de opvang van kinderen allemaal zo goed mogelijk plaats te laten vinden en dat was niet altijd gemakkelijk (en we zijn er ook nog niet helemaal….). Er zijn bijvoorbeeld veel gastouders die veel meer uren hebben gedraaid ter wille van ouders in cruciale beroepen; er moest soms nee gezegd worden wanneer een ouder opvang wilde, noem maar op.

Voor ouders waren er ook veel onzekerheden: betaalt de Overheid de eigen bijdrage wel terug; hoe kan ik zorg voor mijn kinderen combineren met mijn (thuis)werk; hoe komt het met mijn baan straks, etc, etc.

Daarom blijft ook de oproep aan een ieder om constructief met elkaar in gesprek te blijven om oplossingen te blijven zoeken voor zaken die op jullie pad komen.

Wij denken dat de gastouders (trouwens ook kinderdagverblijven) met zijn allen hebben laten zien hoe belangrijk jullie werk is en hoe betekenisvol en cruciaal voor een goede, gezonde economie. We kunnen niet zonder elkaar!

Wij wensen jullie allen nogmaals veel sterkte, wijsheid en vooral een goede gezondheid toe!

 

Informatie ondersteuning vanuit GGD Drenthe


Van de GGD Drenthe hebben we vandaag informatie gekregen die handig is voor jou als gastouder.
Lees onderstaande en open vooral de bijlagen die zijn heel helder en duidelijk:

De informatie heeft de GGD Drenthe verwerkt in een infografic (zie bijlage samenvatting van het ondersteuningsaanbod GGD Drenthe).
Hier is op overzichtelijke wijze te lezen welke ondersteuning GGD Drenthe je aanvullend en ook vanuit de reguliere dienstverlening kan bieden om opvang en onderwijs, gezond en veilig weer op te starten.

Daarnaast wil de GGD je graag attenderen op een live Webinar op YouTube (zie bijlage: Uitnodiging GGD Drenthe Webinar voor personeel onderwijs en kinderopvang ), waarin ze veel gestelde vragen beantwoorden over hygiëne en veiligheid, de gezondheid en veiligheid van kinderen en het COVID-19 testbeleid. Je bent als gastouder van harte uitgenodigd om hier vrijdag 8 mei om 09.00 uur aan deel te nemen. Je kunt je aanmelden voor dit Webinar via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. . De GGD stuurt dan een bevestiging van aanmelding en de (besloten) YouTube link.

Mis je nog informatie, heb je een specifieke vraag of wil je graag dat een bepaald thema aan bod komt in het Webinar? Neem dan contact op de GGD Drenthe via 0592-306300 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Het COVID-19 testbeleid vanaf 6 mei


Het Covid-19 testbeleid voor medewerkers van o.a. de gastouderopvang gaat in per 6 mei 2020.

Er is een testfaciliteit ingericht aan de Mien Ruysweg 1 in Assen. Hieronder kun je lezen wanneer je als gastouder in aanmerking komt voor een test, hoe de procedure eruitziet en aanvullende informatie over de testfaciliteit.


Jitse met ballon

Hoofdvestiging

maandag t/m vrijdag
8:45-12:15 en 13:00-16:00
AANGEPASTE TIJDEN
Zat- en zondag gesloten

Vestiging Sneek

Worp Tjaardastraat 342
8602 XP SNEEK
Telefoon: 0515-412870

LRK: 170370471

contact button sneek

Vestiging Groningen


Boogschutter 88
9602 MG HOOGEZAND
Telefoon: 06-51848266

LRK: 106778857

contact button groningen

Vestiging Drenthe

Van Echtenstraat 96
7902 ER HOOGEVEEN
Telefoon: 06-47009585

LRK: 195998261

contact button drenthe