Stage

Lijkt het je leuk om stage te lopen in een kleinschalige kinderopvang?


Dan ben je van harte welkom bij thuis-in-opvang.nl!

Stage Leerbedrijf

Gastouderbureau thuis-in-opvang.nl werkt samen met verschillende gastouders met een Calibris erkenning. De verwachtingen van een stagiaire zijn dat je in de eerste plaats gemotiveerd bent. Je vindt het leuk om met kinderen te werken en om te gaan, en je wilt jezelf hier graag verder in ontwikkelen, je hebt een leergerichte houding en staat open voor feedback. Wanneer je in de kinderopvang wilt stage lopen, moet er een VOG worden overlegd. Deze moet voor de start getoond worden. De onderwijsinstelling zal de aanvrager in deze zijn, voor stagiaires is dit bij voorkeur de school. Dan hoeft de stagiaire geen nieuwe VOG aan te vragen bij een nieuwe stageplek.

Taken

Je voert voorbereidende werkzaamheden uit; knutselmateriaal klaarzetten, fruit snijden, tafel dekken, bedje klaarmaken, kindjes op bed doen etc. Verder help je mee bij het begeleiden van activiteiten, zowel binnen als buiten. Knutselen, voorlezen, spelletjes doen. Je helpt mee met licht huishoudelijke activiteiten waaronder; was ophangen en opvouwen, stofzuigen, strijken, dweilen, eten voorbereiden, bedjes verschonen etc. "Wil je stagelopen, neem dan tijdig contact op met ons".

Wil je als gastouder een stage/leer bedrijf worden?

Je wilt erkend leerbedrijf worden omdat je – als bedrijf of als zzp'er – een mbo-student gaat begeleiden of er een zoekt. Om leerbedrijf te worden moet je eerst een erkenning aanvragen. Een aantal eisen zijn: een KvK-nummer, minimaal 28 uur per week aan opvang bieden en minimaal 3 kindjes aanwezig heeft. Dit geldt ook als je een leerling met een beperking uit het voortgezet speciaal onderwijs of het praktijkonderwijs wilt gaan begeleiden, of een vmbo-leerling in een leerwerktraject. Een erkenning aanvragen doet je in een paar stappen.

 
Voorwaarden voor erkenning

De Wet educatie en beroepsonderwijs verplicht mbo-studenten het praktijkgedeelte van hun opleiding te volgen bij een erkend leerbedrijf. Dit noemen we de beroepspraktijkvorming (bpv).

Als erkend leerbedrijf voldoe je aan de volgende voorwaarden:

  • Je biedt de student een goede en veilige werkplek die aansluit bij zijn/haar opleiding. Daar oefent de student het beroep uit waarvoor hij/zij in opleiding is, met de werkprocessen en werkzaamheden die daarbij horen.
  • Je stelt een praktijkopleider aan die de eisen van de opleiding kent en in staat is de student op de werkvloer op te leiden en te coachen. Je maakt tijd, ruimte en middelen vrij om de praktijkopleider zijn taak te laten uitvoeren.
  • Je bent bereid om samen te werken met de school en SBB en je verstrekt daartoe de benodigde informatie.
  • Je gaat akkoord met vermelding van uw bedrijfsgegevens op Stagemarkt.nl, de website waar studenten een leerplaats (stage of leerbaan) zoeken in het mbo.

Reglement

Bekijk voor de precieze voorwaarden en eventuele sectorale aanvullingen het reglement erkenning leerbedrijven SBB.

NB De adviseur praktijkleren die de erkenningsaanvraag beoordeelt denkt graag met je mee over mogelijkheden om de student een goede praktijkopleiding te bieden.

 


Jitse met ballon

Hoofdvestiging

maandag t/m vrijdag
telefonisch van
9:00-12:00 en 13:00-16:00
Zat- en zondag gesloten

Vestiging Sneek

Worp Tjaardastraat 342
8602 XP SNEEK
Telefoon: 0515-412870

LRK: 170370471

contact button sneek

Vestiging Groningen


Boogschutter 88
9602 MG HOOGEZAND
Telefoon: 0598-433893
Mobiel: 06-51848266

LRK: 106778857

contact button groningen

Vestiging Drenthe


Alteveer 76a
7907 GA Hoogeveen
Telefoon: 06-47009585
 
LRK: 195998261

contact button drenthe