contact

Vestiging Sneek

Worp Tjaardastraat 342
8602 XP Sneek
Telefoon: 0515 - 412870
LRK: 170370471
Contact

Vestiging Groningen

Adres: Boogschutter 88
9602 MG HOOGEZAND
Telefoon: 06-51848266
LRK: 106778857
contact

Vestiging Drenthe

Adres: Van Echtenstraat 96
7902 ER HOOGEVEEN
Telefoon: 06-47009585
LRK: 195998261

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Stage


 

Lijkt het u leuk om stage te lopen in een kleinschalige kinderopvang?

 

Dan bent u van harte welkom bij thuis-in-opvang.nl!

sbb

Gastouderbureau thuis-in-opvang.nl werkt samen met verschillende gastouders met een Calibris erkenning. De verwachtingen van een stagiaire zijn dat u in de eerste plaats gemotiveerd bent. U vind het leuk om met kinderen te werken en om te gaan en u wilt uzelf hier graag verder in ontwikkelen. U heeft een leergerichte houding en staat open voor feedback. Wanneer u in de kinderopvang wilt stage lopen, moet er een VOG worden overlegt. Deze moet voor de start getoond worden. De onderwijsinstelling zal de aanvrager in deze zijn, voor stagiaires is dit bij voorkeur de school. Dan hoeft de stagiaire geen nieuwe VOG aan te vragen bij een nieuwe stageplek.


Taken


U helpt mee met licht huishoudelijke activiteiten waaronder; was ophangen en opvouwen, stofzuigen, strijken, dweilen, eten voorbereiden, bedjes verschonen etc. U voert voorbereidende werkzaamheden uit; knutselmateriaal klaarzetten, fruit snijden, tafel dekken, bedje klaarmaken, kindjes op bed doen etc. Verder helpt u mee bij het begeleiden van activiteiten, zowel binnen als buiten. Knutselen, voorlezen, spelletjes doen. "Wilt u stagelopen, neem dan tijdig contact op met ons".

Wilt u als gastouder een stage/leer bedrijf worden?

U wilt erkend leerbedrijf worden omdat u – als bedrijf of als zzp'er – een mbo-student gaat begeleiden of er een zoekt. Om leerbedrijf te worden moet u eerst een erkenning aanvragen een aantal eisen zijn: een KvK-nummer, minimaal 28 uur per week aan opvang biedt en minimaal 3 kindjes aanwezig heeft. Dit geldt ook als u een leerling met een beperking uit het voortgezet speciaal onderwijs of het praktijkonderwijs wilt gaan begeleiden, of een vmbo-leerling in een leerwerktraject. Een erkenning aanvragen doet u in een paar stappen.

 
Voorwaarden voor erkenning

De Wet educatie en beroepsonderwijs verplicht mbo-studenten het praktijkgedeelte van hun opleiding te volgen bij een erkend leerbedrijf. Dit noemen we de beroepspraktijkvorming (bpv).

Als erkend leerbedrijf voldoet u aan de volgende voorwaarden:

  • U biedt de student een goede en veilige werkplek die aansluit bij zijn opleiding. Daar oefent de student het beroep uit waarvoor hij in opleiding is, met de werkprocessen en werkzaamheden die daarbij horen.
  • U stelt een praktijkopleider aan die de eisen van de opleiding kent en in staat is de student op de werkvloer op te leiden en te coachen. U maakt tijd, ruimte en middelen vrij om de praktijkopleider zijn taak te laten uitvoeren.
  • U bent bereid om samen te werken met de school en SBB en u verstrekt daartoe de benodigde informatie.
  • U gaat akkoord met vermelding van uw bedrijfsgegevens op Stagemarkt.nl, de website waar studenten een leerplaats (stage of leerbaan) zoeken in het mbo.

Reglement

Bekijk voor de precieze voorwaarden en eventuele sectorale aanvullingen het reglement erkenning leerbedrijven SBB.

NB De adviseur praktijkleren die de erkenningsaanvraag beoordeelt denkt graag met u mee over mogelijkheden om de student een goede praktijkopleiding te bieden.

 

Registratiesysteem

login

Certificaat samen werken 2017

Gastouder gezocht?

Bent u op zoek naar een gastouder bij u in de buurt?

Of misschien voor aan huis?
Kijk dan nu op onze gastoudermarktplaats!

gastoudergezocht

Aan de hand van de zoekoptie kunt u gemakkelijk zien of er bij u in de buurt een beschikbare gastouder is.

sbb

brancheorganisatie

 

ggd