Vrienden van Aljeco

"Stichting Vrienden van ALJECO"


Goede Doel - Beleidsplan - Nieuwe website - Verhaal van Teddie - Duurzaam met water - Nieuwsbrieven - Fotoverslag

Goede doel

Ons goede doel is de stichting “Vrienden van ALJECO”. De stichting stelt zich tot doel om weeskinderen (11 op dit moment) een “thuis“ te geven. Zij zijn o.a. verantwoordelijk voor de kosten zoals huisvesting, levensonderhoud, scholing, kleding en salarissen voor personeel.

ALJECO

Omdat het oude weeshuis gebouwd was voor maximaal 8 kinderen en te klein is geworden, zijn zij september 2019 begonnen met de bouw van een 2e huis. Het is de bedoeling dat ze 2020 dit 2e huis af hebben en tevens hun 5 jarig bestaan kunnen vieren.

Al de donaties gaan voor de volle 100% naar het weeshuis en de kinderen. De bestuursleden die naar Tanzania reizen betalen de reis uit eigen zak. De stichting is ANBI erkend is en dat betekend dat er wordt gecontroleerd hoe het geld besteed wordt. Op dit moment betaald de stichting ca € 1.800,- per maand om al deze zaken te kunnen bekostigen. Het weeshuis is gelegen in het midden van Tanzania in Nytuka een klein dorpje wat tegen de hoofdstad Dodoma aan ligt.

 


 

Beleidsplan 2021 - 2026

Klik hier om het beleidsplan te bekijken.

 


 

Nieuwe Website ALJECO

Nederland Wellicht hebben jullie het al ontdekt, maar de Nederlandse website van ALJECO is in een compleet nieuw jasje gestoken. De site oogt ‘fris’, modern en is overzichtelijk. Een beknopt overzicht van de bestuursleden en hun motivatie is erop te vinden. Een aanrader om zeker even de nieuwe site te gaan bekijken! www.aljeco.nl

Nieuw logo

De presentatie van het nieuwe logo wilden we eigenlijk met de viering van 5 jaar kinderen opgenomen binnen ALJECO laten plaatsvinden. Helaas heeft COVID-19 roet in het eten gegooid betreffende deze viering maar het logo is reeds ingevoerd. De kleuren komen tevens terug in de Tanzaniaanse vlag.

 


 

Teddie

Lees hier het aangrijpende verhaal van Teddie

 teddie

 


 

Duurzaam met regenwater

Dick Veldhuizen en Cees Petersen zijn in 2019 naar het weeshuis gegaan om de handen uit de mouwen te steken.

Ze hebben zich gericht op het aanbrengen van een dakgoot om regenwater op te vangen in een oude waterput. De dakgoot is gemaakt van materiaal die bij verschillende lokale winkels in Dodoma zijn gekocht. Het bestaande slaapgebouw hebben we voorzien van een dakgoot met afvoeren naar de oude waterput die niet meer in gebruik was.

Een bedrijf uit Nederland heeft ons een dompelpomp geschonken, deze pomp konden we in de watertank plaatsen om het water omhoog te pompen in de tank boven het slaapgebouwen daardoor kunnen we dit water gebruiken voor bv douchen, de planten en bomen water geven en om kleren te wassen.

Op deze manier kunnen we ook in Tanzania duurzaam met regenwater omgaan in de droge periodes van het jaar.

 


 

Nieuwsbrieven:

ALJECO nieuwsbrief 16

ALJECO nieuwsbrief 15

ALJECO nieuwsbrief 14

ALJECO nieuwsbrief 13

Bent u nu ook geïnteresseerd in het ondersteunen van een kleinschalig project? Neem dan een kijkje op www.aljeco.nl

Nieuws over "Vrienden van ALJECO":logo anbi


 

 

Fotoverslag

Jitse met ballon

Hoofdvestiging

maandag t/m vrijdag
telefonisch van
9:00-12:00 en 13:00-16:00
Zat- en zondag gesloten

Vestiging Sneek

Worp Tjaardastraat 342
8602 XP SNEEK
Telefoon: 0515-412870

LRK: 170370471

contact button sneek

Vestiging Groningen


Boogschutter 88
9602 MG HOOGEZAND
Telefoon: 0598-433893
Mobiel: 06-51848266

LRK: 106778857

contact button groningen

Vestiging Drenthe


Alteveer 76a
7907 GA Hoogeveen
Telefoon: 06-47009585
 
LRK: 195998261

contact button drenthe